מיקום

נתניה

שטח

24 דונם, 11,000 מ"ר

סוג

חינוך והדרכה

שטח

24 דונם, 11,000 מ"ר

סוג

חינוך והדרכה

מיקום

נתניה

הצורך

הקומפלקס נותן מענה לצרכי אוכלוסיית תושבי מזרח נתניה המונה למעלה מ-50,000 תושבים.

המקבץ כולל בין היתר את המרכז הקהילתי ע"ש ספי ריבלין, אודיטוריום רב תכליתי בן 350 מושבים וקריית חינוך בת 48 כיתות המורכבת מבי"ס יסודי וחטיבת ביניים.

החזון

בתכנון הושם דגש על יצירת חללים מזמינים ונעימים בשילוב אלמנטים בעלי צבעוניות חזקה, מראה ידידותי וגושים בעלי צורניות מעניינת. בנוסף, על מנת לתת מענה לשינויים עתידיים בשיטות הלימוד, נעשה ניסיון לתכנן כל בניין בגמישות מקסימלית.

בשכונה בעלת אופי עירוני מובהק בולט המרקם הציבורי הייחודי תוך הבדלתו משאר המבנים בסביבתם.

התכנון

תכנית הבינוי משתרעת על השטח שבין רחוב טום לנטוס במערב, המהווה את עמוד השדרה המרכזי מצפון לדרום של קריית השרון, לבין שטח המכללה האקדמית נתניה במזרח.

לאורך ציר זה מוקמה כיכר משותפת למכללה ולחטיבת הביניים המהווה גם אזור עבור העלאה והורדת התלמידים וכניסה אל אזור החניה המשותפת לחטיבה ולמרכז הקהילתי. אל הכיכר הנ"ל מתחבר ציר פנימי בכיוון צפון-דרום, שאמור לחבר את תושבי השכונות מדרום לאלו מצפון.

התכנון בוצע על פי עקרונות הבנייה הירוקה ובאופן מוכוון אקלים, השם דגש על העמדת המבנים באוריינטצית צפון דרום, תאורה טבעית, אוורור טבעי, שימור אנרגיה ועוד.

קריית החינוך תוכננה ובוצעה במספר שלבים. מקבץ הבניינים תוכנן כך שהפעילויות יוכלו להשתלב פונקציונאלית ביניהן לסירוגין בהתאם לשעות הפעילות (המרכז הקהילתי משתמש בכיתות ובחנייה ואילו ביה"ס משתמש באודיטוריום ובכיתות הפעילות).

בבסיס הבינוי של קריית החינוך תוכננה רצועה של פעילות גופנית המורכבת משני אולמות ספורט הממוקמים באזורי הקצה הדרומי והצפוני של הרצועה כשביניהם שני מגרשי ספורט משולבים. רצועה זו משתרעת באזור שבין שני בתי הספר ויוצרת מעין תווך גדול משותף שבין חטיבת הביניים לבין בית הספר היסודי.

מבנה ביה"ס פועל כ"מיני עיר" בו מתקיימת חלוקה בין כיכר העיר לחלל המרכזי (בין אם הוא פנימי ובין אם הוא חיצוני), כשעליה נשענים "מוסדות הציבור" לשימוש כלל התלמידים כגון הספרייה, המנהלה, המעבדות וכו', ה"רחוב", שהוא החלל החטיבתי והמעברים, ו"הבית", שהוא קבוצת כיתות האם/מבני השכבות.

התכנון יוצר אוריינטציה ברורה העוזרת להתמצאות ותורמת גם ליצירת תחושת ביטחון בקרב התלמידים בכל שכבות הגיל ששוהים שעות לא מעטות לאורך היום במתחם.

עיצוב המבנים במתחם נעשה בשפה אדריכלית משותפת תוך שימוש בחומרי גלם אחידים: אבן לבנה/טיח בהיר, חיפוי לוחות HPL וגגות פח בהירים. החומרים הבהירים ממוקמים כ"מסגרות" בעוד החומרים בעלי החזות הכהה יותר משמשים כמילוי. גמר חלקי האלומיניום נעשה בגווני כחול-ירוק כביטוי לים שנתניה שוכנת לחופו.

אתם יכולים להתעניין גם ב:

מטרופולין תל אביב

תכנית מתאר ארצית 60

.

גן שורק, ראשון לציון

קמפוס מטה חברת החשמל

.

בסמוך לבאר שבע

המכללה הטכנולוגית של חיל האוויר

.

הרצליה

מרכז המחר הרצליה

.

נס ציונה

תכנית בינוי מתחם המע"ר החדש

.

שדרות

הרחבת פארק תעשיות ספירים

.