הצורך
עד הקמת המתחם נאלצו המתאמנים והמאמנים ברשות שדות התעופה לנסוע לארה"ב כדי לקבל גישה לאמצעי אימון והדרכה.
מיקום הסימולטור נקבע ע"י רשות שדות התעופה במבנה קיים בנתב"ג אשר נמצא בסמיכות למתקן אחר שאמור לשתף איתו פעולה והצריך חיזוק נגד רעידות אדמה.
החזון
יצירת מרכז אימון והדרכה מקומי ברמה הגבוהה ביותר עבור כל שדרת מקצועות פיקוח הטיסה ברשות שדות התעופה.
התכנון
המתקן כולל אולם אימון לסימולטור (סוכה וירטואלית) שבמרכזו מוצבות עמדות עבודה המוקפות מסכי LCD בשדה ראייה אופקי של 360 מעלות. פקחים המתאמנים בעמדות צופים במרחב שדה התעופה הוירטואלי המוצג ע"ג המסכים ויכול להשתנות בהתאם למשימות.
בתכנון' מוקם אולם הסימולטור בחלק הפנימי של המבנה, מאחר שנחשב לאיזור שקט וניתן היה לאטום בו חלונות.
רצפת האולם הוגבהה ע"י רצפה צפה על מנת להעביר צנרות ומערכות שונות ולאפשר תחזוקה נוחה. קירותיו ותקרתו חופו באלמנטים אקוסטיים על מנת ליצור בידוד מוחלט מרעשי הסביבה ונצבעו בצבע כהה.
כל התשתיות והמערכות במבנה הותאמו לדרישות המיתקן תוך ריכוז ציוד החשמל והתקשורת בחדר נפרד צמוד לסימולטור ולחדר הטסה, הפרדה בתוואי המערכות השונות: יבשות/רטובות באולם ומתחת לרצפה.
מלבד אולם הסימולטור מתוכננים במתקן משרדים, חדרי הדרכה, חדרי שירות למיניהם וחדרי אימון שונים. ניתנה אפשרות לגידול בעתיד של עמדות האימון בחדרים.
חומרי הגמר הותאמו לייעוד הספציפי בכל חלל ונשמרו תקנות הנגישות כבכל מבנה ציבור.
בהכנת החלל לקראת קליטת המתקן היה צורך להתמודד עם בעיות קונסטרוקטיביות שונות כמו עמודים באמצע החלל, קורות יורדות, בעיות גובה, תפרים בין מבנים שנבנו בתקופות שונות, גבהי רצפות שונים וכד', וזאת על מנת להתאימו לדרישות הספק מחו"ל. מאחר והמתקן מגיע בשלמותו מחו"ל ועלותו נאמדת במאות אלפי יורו, אין מקום לסטיות או טעויות.
לוחות הזמנים הצפופים הכתיבו עבודה בלחץ של זמן מול כל הדיסציפלינות והיועצים השונים של הפרויקט ושל המזמין, תוך שנדרשו אישורים שונים, הכל כדי להכין את המבנה לקראת קבלת הסימולטור.